ZOETMULDER IKONEN BESTAAT SINDS 1936


In 1977 begon Ingrid Zoetmulder een ikonengallery in Leiden en verhuisde korte tijd daarna naar Delft, waar zij tot 2010 resideerde. De zaak is in de zomer van 2020 van Amsterdam naar Noordwijk verplaatst en is gestopt met commerciële activiteiten. Ingrid Zoetmulder blijft verzamelaar en adviseur.

In de meer dan 40 jaar dat Ingrid Zoetmulder zich met ikonen bezig houdt, heeft zij duizenden ikonen in handen gehad, bestudeerd en beschreven. Zij is directeur van Zoetmulder Ikonen en beëdigd als ikonentaxateur. Zij heeft vele ikonen tentoonstellingen georganiseerd in binnen- en buitenland.

Zij heeft vele prachtige ikonen verkocht aan collectioneurs en aan liefhebbers van ikonen.Voor alle liefhebbers van ikonen free download of:
De rijkdom van ikonen: (Download here)

ingrid en vader

In 1936 opende Arnold Zoetmulder, de vader van Ingrid Zoetmulder in Schiedam een antiekzaak. Omdat hij bevriend was met een geëmigreerde Rus Arthur Ivanov raakte hij in die tijd al geïnteresseerd in Russische ikonen. Hij kocht op een reis naar Finland zijn  eerste ikonen. Vele jaren later verhuisde hij zijn antiekhandel naar Rotterdam. Hij bleef een generalist met een bijzondere voorliefde voor ikonen. In de jaren 60, waren dat voornamelijk Griekse ikonen. Pas in de jaren 70 kwamen er meer Russische ikonen op de markt.

ingrid galery voorstraat
Gallery op de Voorstraat in Delft
Foto uit 1982
ingrid voor gallery delft
Gallery op het Kampveld in Delft
Foto uit 2000